Nytt paket

Idag kom ett till paket från kakburken med fler verktyg.
En silikonblomma för att göra blommorna mer levande.
En pulverfärg (Rose) för att färga rosorna.
En pastafärg (moss green) för att göra rosbladen mer mörkgrön. Bladen blir mer pastellfärgade av karamellfärg och inte så mörk som jag vill ha dom.




Bukett


Imorse gjorde jag en bukett med rosor och blad.




Nya verktyg

Igår kom mitt paket från www.tartdecor.se.
Så nu blir det till att baka mer och testa dom nya utstickarna.

I paketet var det
* 1 rosutstickare
* 4 blomutstickare i olika storlekar
* 1 paket blomtråd
* 1 beadcutter för att göra pärlbårder
* 1 en burk pearldust

  


Cupcake

En till cupcake jag gjorde ikväll


Cupcakes

Gjorde cupcakes ikväll med temat bröllop.







MMF recept

Det recept som jag använder mig av när jag gör MMF (eller marsipan) är


200 g marshmallows
2 msk vatten
2 msk cocosfett
500 g florsocker

Smörj en bunke med cocosfett. Lägg i marshmallows och vattnet och kör i micron tills marsmallowsen smält. Du kan få röra om emellanåt.
Ta sedan en annan bunke och sikta i florsockret. Gör en liten grop i florsockret och häll i den smälta marsmallowsen.
Nu brukar jag även blanda i karamellfärgen, om man vill färga marsipanen.
Jag tycker det är svårare att färga efter att marsipanen är klar. Först och främst behövs det mycket mer karamellfärg då, också blir den så kladdig, och man får färg fulla händerna som sen kan vara svår att få bort.
Sedan är det bara att blanda ihop och knåda tills det blir en fast marsipan.
Kom ihåg att marsipanen är super kladdig innan den är klar, men ha tålamod och blanda i mer florsocker om det behövs.

Låt marsipanen ligga i en påse i rumstemperatur, helst några timmar. Sedan blir den perfekt att arbeta med. Blir den för hård så kan det hjälpa att köra den i micron några sekunder. Då blir den lite mer följsam att arbeta med.

Marsipanen håller flera i veckor bara man förvarar den i en lufttätt påse i rumstemeperatur.

Göra en ros

Nu tänkte jag visa hur jag gör rosor av marsipan.

Det jag använder är en rosutstickare för att få själva bladen till rosen.

Rosutstickare

Jag brukar göra två blad för att en större och snyggare ros.
När bladen är klar formar jag en liten knopp av marsipanen.


Sedan är det bara att fukta bladen lite i kanterna och vika upp runt knoppen. Fäll ut bladen lite upptill så blir rosen snyggare. Börja med att vika upp varannat blad med den första biten. När du tar den andra biten är det bara att vika upp dom efter varandra.



Sedan är rosen klar. Låt den ligga framme ett tag tills den stelnar till sig.




Välkommen

Hej! Välkommen till min tårtblogg.
Här kommer jag lägga upp allt som handlar om tårtor och cupkakes. Både recept och hur man dekorerar med marsipan och flowerpaste.
Jag kommer ge mina tips och ideer till hur man gör snygga tårtor och lyckas med sin bakning.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0